Samsun'da 3 Firmaya Ceza Kesildi - Samsun Haber Portalı

Samsun'da 3 Firmaya Ceza Kesildi

samsunda 3 firmaya ceza kesildi


Samsunda'da 3 firma ya yüksek miktarda ceza kesildi. Deniz mahsul ürünleri satışı yapan samsunda 169 filmalara denetimler gerçekleştirildi. 3-10 ocak arasında türkiye tarım il genel müdürlüğü tarafınca  denetlemeler yapıldı. Yapılan incelemeler son derece sağlığa zararlı firmalar tesbit edildi ve ceza kesildi.  Samsun il tarım ve hayvancılık bakanlığı  ibrahim sağlam yapılan denetlemelerin çoğu düzenli ve tertipli bir şekilde gerçekleştirildi sorun cıkmadı dedi. Ama 3 firmada şartlara ve koşullara uymadığı gerekçesi ile yüksek miktarda ceza kesti.

Denetimler sırasında balıkçılık ruhsatları ve balıkçılık ruhsatları süresine bakıldı. Yapılan ruhsat incelemerinde  ruhsat geçerlilik süresi kalmayan deniz ürünleri satışı yapan esnaflarada ceza kesildi. Teknelere verilen yeşil ruhsat ve profesyonel balık tutucularına verilen sarı ruhsat kontrolleri yapılmıştır.

Balıkcılara Ceza Yağdı!

2020 itibari ile kurallara uymadan avlanmak ve satış gerçekleştirmek için belgeleri tam olmayan esnaf mensuplarına ceza yağdı.  Tarım ve hayvancılık bakanı İbrahim Sağlam " yakalanan balıklar küçük boyutlar da olan balıkların satışları gerçekleştirenlere 635 tl ile 5 bin tl arasında cezai işlem uyguladık "dedi. senede 2 defa yapılacak olan bu denetlemeler normalde 2 senede bir defa gerçekleşiyordu. Yeni prosedürden sonra kurallara uymayan balıkçılara ve esnaflara en düşşük 5 bin tl en yüksek ise 50 bin tl ye kadar ceza kesileceği belirtildi.