İran ABD Krizi Bitcoin Piyasasını Etkiliyor - Samsun Haber Portalı

İran ABD Krizi Bitcoin Piyasasını Etkiliyor

bitcoin nedir

Bitcoin Nedir?

Bitcoin blokzincir denilen bir teknoloji ile karşımıza çıkan tamamen sanal ortamlarda kullanılan bir sanal para birimidir.  Herhangi bir merkezi bulunmaz. Alış ve satış yapacak olan kişiler aktif cüzdanlar ile birbirlerine bitcoin gönderimi yapabilirler. Fiziksel olarak hiçbir aktifliği olmayan kriptopara birimi olarak adlandırılan bitcoin, Ağ geçişlerini kullanır ve geçişleri sağlar. 

İran Abd Üslerini Bombalamakla Bitcoin Piyasasını Yükseltti Mi?


Geçtiğimiz günlerde İran ırakta bulunan abd üslerini bombalamaya başladı. Bununla birlikte son 24 saatte %4.60 degerinde yükselişe geçen bitcoin şubat ayının ilk haftasında 9000 dolar olacağı tahmin ediliyor.  Şuanda bitcoin alım fiyatı 8.200 dolar civarında geziyor. Ekonomi alannında dünya devi olan abd son zamanlarda yaşatığı kargaşa nedeni ile piyasalarda yükselmeler meydana geleceği tahmin ediliyor.  Bu seyir sadece bitcoin ile alakalı bir durum değil altın ve petrol piyasasınıda derinden etkiloyor ve yükselmelerine sebeb oluyor. Bir çok kişi bitcoine yatırım yapsam 2020 yılında kazanabilirmiyim gibi düşünceleri var gelin beraber inceleyelim.

2020 Yılında Bitcoin 8.400 dolar 

2020 yılına girmemizle birlikte geçen seneye nazaran 450 dolarlık bir artış gösteren bitcoin son 6 ayın en yüksek degerleri seyirinde ilerliyor.  Bitcoin 1 ay içinde toplamda %12 lik bir artış gösterdi. Ve giderek yükselmeye devam ediyor. 2019 şubat ayında bitcoin 13.900 dolar fiyatına ulaşarak geçmişten günümüze en yüksek birim fiyatı olmuştu. Tahminlere dayalı konuşan bazı iş adamları bu yükselişin sonu 2019 şubat ayındaki gibi olacağını söyledi.