2020 Bedelli Askerlik Yapacaklar Ne Kadar Ödeyecek? - Samsun Haber Portalı

2020 Bedelli Askerlik Yapacaklar Ne Kadar Ödeyecek?

2020 bedelli askerlik ücretleri

Milli savunma bakanı Hulisi Akar 2020 yılı bedelli askerlik yapacaklar için ne kadar ücret ödeyeceklerini açıkladı. 5 haziran 2020 tarihine kadar bedelli askerlik yapacak olan kişiler bedelli askerlik ücreti olarak 35 bin 261 TL para ödeyecekler. Bunun yanı sıra döviz ile ödemeyide gerçekleştirebilecek olan devletimiz 2020 yılında döviz bedelli askerlik ücretini ise 5 bin 240 EURO olacaktır dedi. 

Bedelli Askerlikten Kimler Faydalanacak

2001 doğumlu olan ve askerlik yoklaması gelmiş olan kişiler, 2001 yılının altında askerlik yoklaması gelmiş ama erteletmiş kişiler bedelli askerlik sisteminden 2020 yılında faydalanabilecekler. Yoklaması gelmiş ama erteletmemiş ve yoklama kaçakları olanlar ise bedelli askerlik sisteminden faydalanamayacaktır. 

Bedelli Askerlik Ücretleri Nereye Yatırılacak

Bedelli askerlik ücretleri 2 kurum üzerinden alınacaktır. Ptt şubelerinden bedelli askerlik yapmış kişiler için ödeme şekli gerçekleştirilmiştir. Birde zıraat bankasından ödeme gerçekleştirecek olan bedelli askerlik adayları bu hizmetten faydalanabilecektir. 

Kaç Ay Bedelli Askerlik Yapacağım?

Bedelli askerlik müracaatı tamamlanmış kişiler askere çağırıldığında toplam 21 günlük bir acemi birliğinde eğitim alacaklardır. 21 günün sonunda teskere alacak olan bedelli askerlik adayları artık askerden muaf olmuş olacaklardır.